Така чаканата пролет е вече тук. Това е време за обновление, растеж, енергезиране и действие. Време за ново начало, смяна на матрицата, пренареждане на приоритетите и захвърляне на старото, ненужното.

 Сезон, който мнозина свързват със състоянието “пролетна умора”, която далеч не е задължителна. И понеже това е време за преход на нашия организъм, ние можем да го преведем най-успешно през него с Любов. Да детоксикираме и тялото, и душата си, защото нашите ум, дух и тяло са едно цяло, те си взаимодействат. Ако пречистим само тялото- ще страда душата и обратното. 

1. Започнете отвътре- изчистете дома си и пренаредете както гардероба, така и шкафовете в кухнята, обувките си, козметиката и хладилника. Съберете всичко старо и ненужно или ново, но непотребно, и го изхвърлете, дарете или подарете на някого. Буквално ще станете свидетел на чудеса. Нови неща, придобивки, работа, подаръци и възможности ще се завихрят за дни и ще заемат мястото, което сте им освободили. 

2. Направете детокс- на тялото и душата си. Започнете да спортувате или ако вече го правите качете с едно ниво, вкарайте разнообразие. Тренировките и разходките навън действат животворно, както на тялото така и на ума. Запишете се на йога и тренирайте дишането си, което е огромен източник на енергия, ако умеем да дишаме правилно. Пробвайте пилатес или танци, купете си колело или ролери и се забавлявайте, защото ще произведете ендорфин, който да ви изстреля буквално  в небесата. Пийте повече вода, заменете тежката и пържена храна с повече плодове, зеленчуци, ядки и риба. Включете се в някоя детокс програма, приемайте билкови чайове и ще постигнете ефекта “УАУ.

3. Бъдете социални и проактивни- преди да стигнете до това ниво минете през чистката. Какво имам предвид? Махнете токсичните връзки и хора от живота си. Тези, които ви пречат, дърпат назад, подценяват, критикуват, осъждат и пречат на вас и развитието ви.  “Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си”- важи с пълна сила. Хората, с които общуваме ежедневно, до голяма степен определят мисленето ни, възприятието за света и формират мнението ни. Обградете се с положителни и слънчеви хора, с които сърцето ти се чувства у дома си, а усмивката грее на лицето ти. Успешни хора, с мечти, амбиции и визии, такива, които говорят за идеи и не обсъждат други хора. Направете си този подарък, вие го заслужавате. 

Пролетта не е изморителна за хората, които следват сърцата си и горят в мечтите си всеки ден. 

Ако се нуждаеш от още мотивация и енергия-запиши се в Маратон “Презареждане”.

Прочети още