Цветовете имат важна роля в нашия живот. Те влияят на мисленето ни ,вдъхновяват решенията ни и се отразяват на настроението. Цветовете променят реакцията ни и притежават много повече сила, отколкото си мислим. В зависимост от нашата интерпретация, те могат да се използват за добро или за лошо.За щастие ние можем да въвеждаме някои цветове и да избягваме други.Тази статия ще те отведе на пътуване през вълнуващата Вселена на цветовете.
– Червено- това е цветът на страстта и енергията. Червеното улавя вниманието, както никой друг цвят и ни дарява със силна и могъща енергия, която ни мотивира за действие. То е и цветът на страстта, на сексуалната енергия. Също се използва и като сигнал за опасност.
– Оранжево- то е цветът на ентусиазма и емоцията. Той се определя като топъл и игрив и осигурява емоционална сила.Оранжевото се счита за цвят на оптимистите, носи спонтанност, позитивен поглед на живота и насърчава социалната комуникация и изобретателност.
– Жълто- жълтото е цвят на щастието и оптимизма. Той носи забава и наслада в света. Прави ученето по-лесно, като засяга логическата част от мозъка ни. Вдъхновява любопитството и подсилва ентусиазма и увереността.
– Зелено- зеленото отговаря за хармонията и здравето. Той е щедър и отпускащ цвят, който обновява тялото и съзнанието ни. Балансира емоциите ни и остава у нас чувство за сигурност и спокойствие. Зеленото ни носи надежда, с обещание за израстване и просперитет. И ни осигурява късмет, за да ни помага по пътя.
– Синьо- отговаря за доверието илоялността. Синьото има успокояващ и релаксиращ ефект върху психиката, то дарява мир и ни носи усещането за увереност и сигурност. То не харесва конфронтацията и прекаленото внимание,
но е честен, надежден и отговорен цвят ивинаги може да разчитате на неговатаподкрепа.
– Лилаво- цвят на духовността и въображението. Лилавото вдъхновяваза споделяне и размяна на мисли, то окуражава нашето духовно израстване.Често се асоциира с кралските особи и лукса, а неговата мистериозност развива фантазията.
– Розово- цвят на любовта и състраданието.Розовият цвят е комфортен, изпълнен съссимпатия и състрадание, кара ни да сечувстваме приети. Той е приятелски, игрив и ни възпитава, носейки удоволствие и топлина в живота ни.Розовото също така е женски и
интуитивен цвят, който ни потапя в истинска романтика.
– Кафяво- цвят на стабилност и надеждност. Кафявото е сигурно и умее да утешава. Чудесен съветник и приятел, пълен с мъдрост. Може да разчитате на него, ако се нуждаете от честно мнение, подкрепа и защита. То ни стабилизира,помага да сме заземени и ни вдъхновява да ценим малките неща в живота.
– Черно- цвят на силата и изискаността.Черното е невероятно силен изаплашителен цвят. Той е авторитетен ини кара да се чувстваме сигурни изащитени. Често се среща на официалнии престижни събития. Този мистериозени чуден цвят отваря сетивата ни селегантност и сексапил.
– Бяло- цвят на чистота и невинност.Бялото е истински баланс на всичкицветове и се свързва с чистота, простотаи перфекционизъм. То обича да кара другите да се чувстват добре, носи надежда и яснота, като изчиства ума.Също така говори за отворено съзнание и самонаблюдение.

Прочети още